Az yukle ilə qış nağılı

Started by christophermorrm, Jun 30, 2026, 12:26 PM

Previous topic - Next topic

christophermorrm

Yeni il bayramı idi. Şəhər boşalmışdı, hamı qohumlarının yanına getmişdi, ya da istirahətə çıxmışdı. Mən isə evdə idim. Arvadım uşaqları götürüb anasının yanına getmişdi, mən isə işdən çıxa bilməmişdim. Bütün bayram günləri evdə tək qalmışdım. Pəncərədən baxırdım — qar yağırdı, ağaclar ağ örtüklə örtülmüşdü. Amma mənim içim boş idi. Televizoru açdım, amma bayram verilişləri məni daha da kədərləndirirdi. Nə edəcəyimi bilmirdim. Bir fincan çay dəmlədim, pəncərənin qarşısında dayanıb qar yağışına baxdım.

Birdən telefonum çaldı. Qardaşım Murad idi. "Nə var, təksən?" — soruşdu. Mən dedim: "Bəli, hamı getdi, mən qaldım". O güldü: "Sən həmişə beləsən, işi qoyub getməzsən". Mən də güldüm: "Nə edim, vəzifədir". O dedi: "Yaxşı, mən sənə bir şey göndərirəm, bəlkə əhvalın düzələr". Sonra mesaja bir link göndərdi. Mən açdım, bir platforma səhifəsi çıxdı. Murad yazdı: "Bax, burada oyunlar var, mən hərdən oynayıram. Sən də sına, bayramdı, axı". Mən təəccübləndim, "Mən qumar oynamıram". O dedi: "Bu qumar deyil, əyləncədir. Kiçik mərc, böyük zövq. Heç olmasa beynin işləyər".

Düşündüm, niyə olmasın? Artıq nə edəcəyimi bilmirdim, bayram günü tək qalmışdım. Planşetimi götürdüm, linki açdım. Səhifə yükləndi. Amma planşet köhnə idi, brauzer yavaş işləyirdi. Ekranda bir yazı gördüm — "Tətbiqi yüklə". Düşündüm, bəlkə yükləsəm daha sürətli olar. mostbet az yukle yazıb axtardım. İlk linki açdım, faylı yükləməyə başladım. Bir neçə dəqiqə, sonra quraşdırdım. Tətbiqi açdım. Rənglər daha parlaq, interfeys daha sürətli idi. Qeydiyyatdan keçdim — ad, nömrə, parol. Bir neçə saniyəyə daxil oldum.

Qarşımda oyunların dünyası açıldı. Slotlar, rulet, kart oyunları, canlı kazino. Gözlərim gəzirdi, bilmirəm haradan başlayım. Murad yazdı: "Slotlarla başla, asandır. Mən "Sweet Bonanza"nı sevirəm, şirindir". Mən həmin oyunu açdım — rəngli konfetlər, meyvələr, parlaq rənglər. Həqiqətən də şirin görünürdü. Balansıma kiçik bir məbləğ əlavə etdim. Özümə qərar verdim — bu bayram əyləncəsidir. Fırlanma düyməsini basdım. Konfetlər fırlandı, düşdü, heç nə olmadı. Bir də, yenə heç nə. Üçüncü dəfə fırlanma — birdən ekran işıqlandı, musiqi çalmağa başladı, konfetlər yağmağa başladı. Bu, bonus dövrü idi! Mən heyrətlə baxırdım — qazanclar artırdı, daha çox, daha çox. Sanki bir nağıl içində idim. Qar pəncərədən yağırdı, mən isə otaqda oturub bu şirin qələbəyə baxırdım.

Bonus dövrü bitəndə balansıma baxdım — başlanğıcdakı məbləğimin altı qatı. Mən gülümsədim, Murada yazdım: "Qazandım!". O güldü: "Gördün? Mən sənə dedim. Amma dayan, çıxar pulu, sonra yenə oynayarsan". Mən onun məsləhətinə qulaq asdım. Qazancımı çıxartdım. Sonra bir az daha oynamaq istədim, amma özümə dedim: "Bu gün üçün kifayətdir. Bayramdır, qoy xoş xatirə olsun".

O gecə yatanda üzümdə təbəssüm var idi. Mən tək idim, amma özümü tənha hiss etmirdim. Çünki bu axşam mən yeni bir dünya kəşf etmişdim, qazanmışdım, və ən əsası, əylənmişdim. Qar hələ yağırdı, amma mənim üçün bu qar şən idi. Sanki təbiət də mənimlə birlikdə sevinirdi.

Ertəsi gün arvadım zəng etdi: "Necəsən, darıxmırsan?". Mən dedim: "Darıxmıram, maraqlı bir şey tapdım". O soruşdu: "Nə?". Mən gülümsədim: "Sonra danışaram". Bu, mənim kiçik sirrim idi. Amma bilirdim ki, bir gün bu xatirəni onlara danışacağam — qarlı bayram günü, tənhalıqdan qələbəyə gedən yol.

Bayram bitəndə arvadım və uşaqlar qayıtdılar. Ev yenə doldu, səs-küy, gülüş. Mən qazandığım pulla onlara kiçik hədiyyələr almışdım — uşaqlara oyuncaq, arvadıma isə bir buket çiçək. Onlar sevindilər. Arvadım soruşdu: "Bəs bu pulları hardan tapdın?". Mən sadəcə dedim: "Qış nağılından". O güldü, başa düşmədi. Amma mən bilirdim — bu nağıl mostbet az yukle düyməsi ilə başlamışdı.

İndi hərdən, qarlı günlərdə, planşetimi açıb o tətbiqi işə salıram. Bir-iki oyun oynayıb bağlayıram. Bu, mənə həmin bayram gününü xatırladır — tənhalıq, qar, qələbə, sevinc. Və düşünürəm ki, həyatda hər şeyin bir vaxtı var. Mən o gün tək idim, amma şansım mənimlə idi. Və bu şans mənə göstərdi ki, hətta ən çətin anlarda belə, kiçik bir işıq parlayar. Mən o işığı gördüm. Və bu mənim ən böyük qələbəmdir. Çünki mən bilirəm — həyat gözəldir, sadəcə onu görmək lazımdır. Və mən onu gördüm.